Červené květákové kari

  • Bezmasé
  • Pro každý den
  • 50 min
  • 4
Červené květákové kari
5.0
1

Budete potřebovat

menší květák 1 ks
olivový olej 2 lžíce
střední brambory 2 ks
rajčatový protlak 3 lžíce
zázvor 5 cm
česnek 2 stroužky
kari 2 lžičky
červená kari pasta 2 lžíce
1 konzerva kokosové mléko
limetka dle chuti
koriandr 1 svazek

Příprava receptu

Květák omyjte a natrhejte na menší růžičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Ve větším hrnci rozpalte olivový olej a na něm smažte květák i brambory ze všech stran několik minut. Mezitím si rozmixujte oloupaný zázvor, česnek, stonky koriandru a kari pastu.

Jakmile květák zezlátne, přisypte kari, ½ lžičky římského kmínu a rozmixovanou směs. Restujte 2 minuty. Nyní přilijte cca 400 ml vody, kokosové mléko a nakonec i protlak. Vařte na středním plameni pod pokličkou přibližně 20 minut. V tu dobu by měl být květák i brambory uvařené tak akorát. Ochuťte šťávou z limety a lístky koriandru.

 

Podávejte s dlouhozrnnou rýží nebo chlebem.

Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Česnekové kuřecí řízečky ala fastfood s coleslawem