Dýňový cheesecake s vanilkou

  • Dezerty
  • Oslava
  • 130 min
  • 6
Dýňový cheesecake s vanilkou
3.0
0

Budete potřebovat

máslové nebo karamelové sušenky 1 balení
máslo 150 g
smetanový sýr (philadelphia) 250 g
třtinový cukr 150 g
smetana na vaření 3 lžíce
vejce 1 ks
dýňové pyré 200 g
Vitana dýňové koření 2 lžičky
Vitana vanilka mletá 2 lžičky

Příprava receptu

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte v pytlíku válečkem nebo v robotu. Máslo rozehřejte a spojte se sušenkami. Sušenkovou hmotu napěchujte prsty po celém dnu i obvodu formy. Uložte alespoň na hodinu do lednice. Sýr vyšlehejte s cukrem, smetanou a vejcem. Mletou vanilku přimíchejte je ke krému. Polovinu krému promíchejte s dýňovým pyré a dýňovým kořením.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Do formy rozetřete nejdříve krém bez dýňového pyré, navrch dejte dýňový krém. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 50 minut. Střed koláče by se měl jemně chvět. Dort nechte úplně vychladnout a zdobte dle chuti.

Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Spekulatius máčené v čokoládě