Hovězí ragú na víně

  • Hlavní
    chody
  • Dětská párty
  • 60 min
  • 4
Hovězí ragú na víně
3.0
1490

Budete potřebovat

hovězí krk 800 g
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer 1/4
cibule 2 ks
slanina 150 g
anglická slanina 150 g
žampiony 100 g
červené víno 1/2 l
rajčatový protlak 2 lžíce
švestková povidla 2 lžíce
brusinkový kompot 1 lžíce
Masox 1 kostka

Příprava receptu

Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a orestujeme na oleji. Přimícháme na kousky nakrájenou slaninu. Dále přidáme 1 cibuli nakrájenou nadrobno, protlak a na kostky nakrájené maso.
Vše osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme Masox a podusíme.
Po 30 minutách přilijeme víno a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme brusinky, povidla, a krátce povaříme.
Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Na pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu, žampiony, druhou cibuli a vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme podle chuti bazalku.
Podáváme s bramborovou kaší.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Masox 6 kostek Masox 6 kostek

Kam pokračovat

Pikantní mexická tomatová polévka