Jahodový dortík s mascarpone a bílou čokoládou

  • Dezerty
  • Oslava
  • 180 min
  • 0
Jahodový dortík s mascarpone a bílou čokoládou
3.0
2167

Budete potřebovat

Piškotový korpus 1 ks
Bílá čokoláda 100 g
Jahody 250 g
Cukr krupice 50 g
Vanilkový cukr Vitana 1 ks
Šlehačka 200 ml
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana 10 g
Mascarpone 300 g
Med 50 g
Smetana 50 ml
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana 10 g

Příprava receptu

Jahody rozmixujeme. Část jahod dáme vařit s dortovým želé s příchutí jahoda a vaříme 1 minutu. Necháme částečně vychladnout a spojíme se zbytkem rozmixovaných jahod, krupicovým cukrem a Vanilkovým cukrem Vitana. Přimícháme našlehanou šlehačku. Vložíme do formiček vyplněných korpusem a necháme vychladit. Pak připravíme mascarpone krém smícháním mascarpone, medu a šlehačky, kterou vyšleháme do pevné pěny a nastříkáme na vychlazenou jahodovou pěnu. Opět dáme vychladit a následně poklademe jahodami a zalijeme Dortovým želé s příchutí jahoda Vitana. Na úplný závěr rozpustíme 100 g bílé čokolády ve vodní lázni (popř. v mikrovlnné troubě), kterou poté rozetřeme buď na celofán, nebo na 3D folii na čokoládu. Necháme ztuhnout a následně rozkrájíme na kousky, kterými obložíme dort po stranách.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Vanilkový cukr Vanilkový cukr

Kam pokračovat

Fit dortík s tropickým ovocem