Jidáše

  • Dezerty
  • Velikonoce
  • 105 min
  • 10
Jidáše
2.9
1880

Budete potřebovat

hladká mouka 1 kg
droždí 42 g
cukr moučka 80 g
máslo 100 g
sůl
vejce 3 ks
mléko 250 ml
sekaných oříšků 200 g
cukr s citronovou kůrou
vanilkový cukr

Příprava receptu

Mléko zahřejeme, přidáme droždí trochu cukru a vytvoříme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny, propracujeme v jemné, nelepivé těsto, které necháme opět nakynout. Po nakynutí rozdělíme na menší kousky z, kterých tvoříme uzlíky a pokládáme je na plech, opět necháme vykynout pečeme při 180 stupních do zlatova. Po upečení mašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a medem na konec přecukrujeme.
Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Králík na medvědím česneku