zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Rolovaný vepřový bok s bramborovými šiškami a špenátem

3,0 Hodnotilo: 1318 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Střední
Doba přípravy
120 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

vykostěný vepřový bok
1 kg
sůl
drcený kmín
černý mletý pepř
Masox
cibule
1 ks
olej
2 lžíce
česnek
4 stroužky

PŘÍPRAVA RECEPTU

Vepřový bok omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou a na kůži nařízneme ostrým nožem mřížku. Maso pak podélně rozřízneme, jako bychom ho chtěli rozkrojit na dva pláty, ale dáváme pozor, abychom jej nedořízli úplně. Vznikne tak jakási „knížka“. Maso rozložíme, potřeme 2 stroužky prolisovaného česneku, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Podložíme jej po celé délce kuchyňským provázkem, zarolujeme a z vrchní strany zavážeme uzlík, pak maso omotáme provázkem po celé šířce až na konec, dvěma tahy se vrátíme zpět a nakonec zavážeme uzlík.

Jednu cibuli nakrájíme nahrubo a nasypeme do pekáčku, dáme na ni připravené rolky, lehce osolíme a posypeme kmínem, podlijeme trochou studené vody a pečeme na 180°C asi 90 minut. Během pečení maso otáčíme a případně podléváme.

Servírujeme s bramborovými šiškami a špenátem, přelité šťávou. Tu připravíme z výpeku: cibuli se šťávou vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, metličkou prošleháme a krátce orestujeme. Nakonec zalijeme trochou studené vody, přidáme kostku Masoxu, promícháme a provaříme aspoň 10 minut, podle chuti dosolíme.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Rolovaný vepřový bok s bramborovými šiškami a špenátem

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT