Valentýnská srdíčka

  • Dezerty
  • Oslava
  • 30 min
  • 4
Valentýnská srdíčka
3.0
1897

Budete potřebovat

Mouka hladká celozrnná pšeničná 230 g
Cukr moučka 75 g
Vanilkový cukr Vitana 1 ks
Máslo 150 g
Vejce 1 ks
Citrónová kůra Vitana 6 g
Kypřicí prášek Vitana 7 g
Kakao tmavé 20 g
Potravinářská červená barva

Příprava receptu

Do celozrnné mouky zamíchejte citrónovou kůru a kypřicí prášek. Do povoleného másla vmíchejte cukr a vejce. Spojte sypkou část máslem, vytvořte těsto a rozdělte ho na dva díly. Jeden díl obarvěte červenou potravinářskou barvou a druhý ochuťte a obarvěte kakaem. Těsta zabalte a nechte v lednici hodinu vychladit. Každou část pak vyválejte na cca 3mm tloušťku a vykrojte srdíčka. V srdíčku vykrojte další menší srdíčko. Vykrojte stejně červených a stejně kakaových srdíček. Středy u srdíček pak vyměňte. Srdíčka pečte na 180 °C asi 5-7 minut.
Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Vepřový plátek s uzeným sýrem