Valentýnský broskvový dort

  • Dezerty
  • Oslava
  • 90 min
  • 0
Valentýnský broskvový dort
3.0
2254

Budete potřebovat

Bílý jogurt 500 g
cukr moučka 50 g
vanilkový cukr 20 g
šlehačka 250 g
Jedlá želatina na slané i sladké 10 g
voda na želatinu 40 ml
vejce 4
cukr krupice 50 g
hladká mouka 70 g
olej 20 g
potahovací hmota s mandlovou příchutí 2
broskvová marmeláda 100 g
kompotovaných broskví 250 g
žluté potravinářské barvivo

Příprava receptu

Piškotový korpus: Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.
Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.
Jogurtová pěna: Jogurt,cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.

Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Ďábelská směs na topinky