Chilli con carne s černou čokoládou

  • Hlavní
    chody
  • Dětská párty
  • 50 min
  • 4
Chilli con carne s černou čokoládou
1.0
1

Budete potřebovat

mleté hovězí maso 1/2 kg
malá plechovka červených fazolí 1 ks
cibule 1 ks
červená paprika 1 ks
stroužek česneku 1 ks
plechovka krájených rajčat 1 ks
rajský protlak 3 lžíce
vysokoprocentní hořká čokoláda 2 kostky
Vitana Chipotle kousky 1 lžička
Vitana koriandr listy 1 lžička
Vitana římský kmín mletý 1 lžička
vývar 200 ml
šťáva z limety 1 ks
sůl špetka
pepř špetka
olej na smažení

Příprava receptu

Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Na pánvi s olejem ji nechte zesklovatět. Papriku nakrájejte na plátky a společně se sypkým kořením a česnekem přidejte do pánve. Smažte ze všech stran dalších asi 5 minut. Nastal čas přidat také mleté maso, které osmahnete ze všech stran, tak aby se od sebe pěkně oddělovalo. K zataženému masu přilijete sekaná rajčata a vývar. Teď přihoďte kusy čokolády, sůl a pepř. Promíchejte a nakonec přidejte i lžíce rajčatového protlaku. Na mírném plameni nechte směs probublávat alespoň 20-25 minut, aby bylo maso pěkně měkké. Fazole slijte a přidejte je k masu. Ještě krátce povařte. Dle chuti dosolte a dopepřete a zakápněte limetou. 

Podávejte s vařenou dlouhozrnnou rýží nebo s nachos. Případně jím můžete naplnit i tacos.

Uložit do pdf Tisknout

Kam pokračovat

Podzimní polévka z pečené zeleniny s halloumi, chilli a koriandrem